2018. júl 26.

Motorozás Vietnámban, Mui Ne-től HCMC-ig (Saigonig) monszun idején

írta: hegyvari
Motorozás Vietnámban, Mui Ne-től HCMC-ig (Saigonig) monszun idején

Igazán üditő közvetlenül a tengerparton villásreggelizni, miközben a hullámok csapkodják a partot.

Elkészült a harmadik videó, hosszú lett, előre szólok! Eseménydús napunk volt! 

Aki szeretné olvasni: Korán lefeküdtünk mégis későn keltünk a tegnapi koncert után. Irány reggelizni, kell az energia, mivel ma több, mint 200 km-es túra vár ránk. Igazán üditő közvetlenül a tengerparton villásreggelizni, miközben a hullámok csapkodják a partot.

Na de tulajdonképpen hol is vagyunk?

Elöttünk van Malajzia, ha kicsit balra nézünk valahol a távolban a Fülöp-szigeteket sejthetjük. S itt a lábunk alatt pedig a fejlődő vietnámi riviéra kis gyöngyszeme: Müi Né.

img_4852.jpg

Tisztára, mint Jesolo (Olaszország). Egy utca tele szállodákkal, éttermekkel és árusokkal. Kár, hogy rosszidő van, és emiatt nem láthatjuk az igazi szépségét. Majd decemeberben is visszajövünk, mikor itt már strand idő lesz, és kite szörfözni is lehet majd. Ez amúgy szívfájdalmunk, hogy sajnos a monszun idején nem lehet kite-ozni, a szezon decemberben kezdődik. Bár ha megnézitek a videót elég veszélyes is az időjárás, szóval nem is kockáztatnánk.

Elindultunk. Útközben találkoztunk marhákkal, (és most nem motoros kollégákra gondolok akik az 5-ös létrát vitték ketten a motoron), és véletlenül(!) megtaláltuk a Müi Né-i piacot is.


A vörös dünékhez érve olyan érzése támad az embernek, mintha sivatagba érkezne, vörös sivatagba. Lenyügöző a látvány, meleg a homok és sok a turista. Lehet kérni "popsi sít", amivel lecsúszhatsz a dűnékről. A közelgő felhők miatt inkább elindultunk.

img_4862.jpg

Pár perc múlva elkezdett esni az eső... Bár azért még reménykedtünk, hogy egy rövid kis zápor lesz, de sajnos nem. Több órás tömény esőben motorozhattunk végig az üresnek egyáltalán nem mondható autópályának csúfolt egy sávos úton. Amikor is defektett kaptunk. De, hogy minden rosszban van valami jó, így megismerhettünk egy kedves helyi szerelőt, aki mindössze 1.200 forintnak megfelelő dongért kicserélte a gumit.

img_1022.jpg

Ebből amúgy 300 forint jatt volt, mivel mindent eldobott mikor meglátott minket és még a kuplungot is megnézte. 

A szakadó eső elállt, semmi sem állíthat meg minket Saigonig! Csak a GPS. Ő úgy gondolta, nem láttunk még eleget a vietnámi vidékből, ezért elvitt minket úttalan útakra. Köszönjük, meg is jött a kedvünk az off-roadhoz, szóval hamarosan külön bejegyzést szentelünk ennek. 

Több, mint 10 órás masszív motorozás után végre beértünk Saigonba, ahol a lakásunktól 4 km-re megmakacsolta magát kedves motorunk, és úgy döntött elég volt belőlünk. Te mit tennél ilyenkor, annak tudatában, hogy másfél óra múlva foci vb döntő és foglalt helyetek van egy sörházban, már mindenki rátok vár, de ti még olajosan, átázva, fájó hátsóval álltok egy motor mellett, ami nem akar beindulni?

Igen mi is ezt tettük. Kerestünk valakit, aki biztosított, hogy vigyáznak rá holnapig az étterem parkolójában, mi pedig bepattantunk egy taxiba. 

A teljes hétvégéről szóló videósorozatot megtaláljátok a YouTube csatornánkon ide kattintva: 

https://www.youtube.com/channel/UCW999Ef-w4qHES4zJYhGgtA?sub_confirmation=1 youtu1.png

Szólj hozzá

motor vlog kommunizmus tenger saigon vietnám tengerpart magyarul motorbicikli hcmc dél-kínai tenger