2018. júl 16.

Első 500 km motorral, Vietnámban, Vũng Tàu környékén.

írta: hegyvari
Első 500 km motorral, Vietnámban, Vũng Tàu környékén.

Pénteken motorra szálltunk Ginával és elindultunk a nagyvilágnak. A kalandos hétvégénkről készítettünk élménybeszámolót és videót is. Olvasd tovább!

img_0892.jpg

Először is mellékelem az útvonalat, amin végig haladtunk a hétvégén. Péntek késő délután indultunk és vasárnap éjszaka értünk vissza. 

Kalandos utunk volt. Nézd meg az első videót is! 

Vũng Tàu kikötőváros Saigontól (vagy másnéven Ho Chi Minh City-től) 120 km-re délre található, a Dél-kínai tenger partján. Francia gyarmat volt a történelem során, így sok helyen találkozhatunk a francia építészet jellegzetességeivel. A város népszerű tengerparti üdülőhely.

img_0930.jpg

Sokan érkeznek HCM City-ből, hogy a hosszú homokos tengerparton pihenjenek, vagy körbejárják a helyi látványosságokat, mint például az éjszaka 62 km-ről látható világítótornyot vagy a Jézus szobrot, melyhez hasonlót a Rio De Janeiro-ban láthatunk. 

img_4779.jpg

Az első videóban távolról látszódik a világítotorony. Csak érdekességképpen, a világítótornyot először a francia megszállók építették 1862-ben. Maga az épület 18 méter magas és éjszaka állítólag 62 km-ről látható. Vũng Tàu Vietnám kőolajkitermelő központja is.

Ahogy elindulunk láthatjátok a városi forgalmat és egy kisebb piacot, ahogy az emberek adnak vesznek az utcán. Két tengerpartot különböztetnek meg, a nyílt Dél-kínai tengerpartot illetve ami a félsziget másik felén van HCMC felé. Mindkettőt láthatjátok majd a hegyről a következő videóban. A világítótoronynál gyönyörű kilátás van az egész félszigetre és a másik kisebb hegyre, ahol a Jézus szobor áll. Folytatás következik!

Ha szeretnél ott éjszakázni ahol mi, vagy máshol, de nem vagy biztos a választásban, akkor írj üzenetet itt, e-mailt a balint(kukac)hegyvari(pont)hu-ra vagy csak regisztralj itt: https://www.airbnb.com/c/balinth109

Mindig olyan szállást választunk, ami megbízható, és nyugodt szívvel ajánlom azokat a lakásokat, ahol már voltunk vagy van kapcsolatunk. Ha a megadott linken regisztrálsz, akkor lehetőséged van felhasználni az Airbnb-től kapott 40$-t. Ha kérdésed van, nagyon szívesen válaszolok/unk.

Addig is további fotókért, videókért kattintsatok és kövessetek!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCW999Ef-w4qHES4zJYhGgtA?sub_confirmation=1

Instagram: https://www.instagram.com/hegyvaribalint/

Twitter: https://twitter.com/hegyvaribalint

Facebook: https://www.facebook.com/hegyvaricom

Szólj hozzá

motor vlog forgalom tenger saigon világítótorony tengerpart magyarul vietnam motorbicikli hcmc jézus szobor dél-kínai tenger vung tau